Έχεις μαύρους κύκλους; Όχι πιά!

Σβήσε «φυσικά» τους μαύρους κύκλους απο τα μάτια σου.

Εάν τα οικονομικά σου δεν είναι ανθηρά, τότε κρύα φακελάκια τσαγιού, αντισηπτικό αγγούρι, πάστα ντομάτας, ωμή πατάτα, μήλο ακόμα και ροδόνερο ή αμυγδαλέλαιο, μπορούν να συμμαχήσουν αποτελεσματικά μαζί σου εναντίον των δυσάρεστων κύκλων που «μαυρίζουν» το βλέμμα και τη… μέρα σου. Πώς;

  • Φακελάκια τσαγιού: τα βυθίζεις σε κρύο νερό και εφαρμόζεις περίπου 15‘.
  • Αγγούρι: το κόβεις σε χοντρές φέτες και το βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια, τοποθετείς τις φέτες γύρω από τα μάτια για περίπου 10′. Ξεπλένεις με κρύο νερό, απολαμβάνοντας παράλληλα χαλαρωτική και αναζωογονητική αίσθηση.
  • Μήλο: το κόβεις σε μεγάλες φέτες, τις οποίες τοποθείς κάτω από τα μάτια, αφήνοντας για 30′. Στο τέλος ξεπλένεις με κρύο νερό και εφαρμόζεις λίγη κρέμα. (Σημείωση: Το ταννικό οξύ που περιέχεται στο μήλο «φωτίζει», ενώ το νερό, οι λιποδιαλυτές βιταμίνες B και C και το κάλιό του, δίνουν την αναγκαία τροφή για το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια)
  • Πάστα ντομάτας: τη δημιουργείς με φρέσκια ντομάτα και μερικές σταγόνες λεμονιού. Εφαρμόζεις καθημερινά γύρω από τους μαύρους κύκλους 10-15′.
  • Ωμή πατάτα: Τρίβεις, κρατάς το χυμό της, μέσα στον οποίο βυθίζεις ένα κομμάτι βαμβάκι που τοποθετείς πάνω στα κλειστά μάτια, αφού πρώτα βεβαιωθείς ότι καλύπτει μαύρους κύκλους και βλέφαρα. Αφήνεις 10-15′ και ξεπλένεις με κρύο νερό για να εφαρμόσεις στο τέλος την κρέμα σου. (Extra ifo: Οι φυσικοί λευκαντικοί παράγοντες που υπάρχουν στην πατάτα βοηθούν να φωτίσει η περιοχή και να εξαλειφτεί το πρήξιμο γύρω από τα μάτια)
  • Αμυγδαλέλαιο: το εφαρμόζεις, κάνοντας απαλό μασάζ, γύρω από τους μαύρους κύκλους πριν πας για ύπνο, και αφήνεις όλο το βράδυ. Ξεπλένεις το πρωί. Εφαρμόζεις αυτή την θεραπεία καθημερινά μέχρι οι μαύροι κύκλοι να εξαφανιστούν σχεδόν ολοκληρωτικά. (Σημείωση: Η τακτική χρήση του θα φωτίσει και το χρώμα του δέρματος γύρω από τα μάτια, ενώ εκτός από το αμυγδαλέλαιο μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις έλαιο βιταμίνης Ε για να εξαλειφθούν τυχόν σκούρες κηλίδες).
  • Ροδόνερο: βυθίζεις ένα pad βαμβακιού σε ροδόνερο για λίγα λεπτά και τοποθετείς σε κλειστά βλέφαρα για περίπου 15′. καθώς έχει καταπραϋντική επίδραση, αναζωογονεί το δέρμα γύρω από τα μάτια. (Σημείωση: Εάν εφαρμόζεται 2 φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες, θεωρείται πως μπορεί να σβήσει εντελώς τους μαύρους κύκλους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.