Τα 5 είδη σχεσεων..

.. απο τα οποία πρέπει να φεύγεις (τρέχοντας)...(Μέρος Α')

Μια σχέση μια ποια σχέση...

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις λάθος σχέσεις και πώς να τις αποφύγουμε! (Πολύ psycho ακούστηκε αυτό). Όλοι έχει τύχει να βρεθούμε σε μια σχέση - άσχετη ή μπορεί, κάποιοι απο εμάς να βρισκόμαστε και ακόμη. Το θέμα είναι α) το αναγνωρίζουμε; και β) τι κάνουμε γι αυτό.

Σχέση Νο 1: Η "φανταστική" σχέση.

Μην κάνεις χαρούλες, δεν εννοώ τη φανταστική που κατάλαβες. Εννοώ τη σχέση αλλιώς γνωστή και       ως : «Δε φταις εσύ, η φαντασία σου τα φταίει». Εκείνη που είναι σαφές – πλέον – ότι εσύ νομίζεις πως έχεις ενώ ο άλλος πάλι όχι!

Τι σημασία έχει που κοιμάται, τρώει και κάνει όλα τα συμπαρομαρτούντα σπίτι σου 1-2-3-4 φορές την εβδομάδα; Ασχολείσαι με κάτι μικροπράγματα ρε παιδί μου κι εσύ..! Το λέει σε σένα και σε όλους ο άνθρωπος το «Δεν έχουμε σχέση» αλλά, κυρίως, σου το δείχνει. Σου τηλεφωνεί όταν εκείνος θέλει (κι αν τον πάρεις εσύ είναι ψιλοστραβωμένος), έρχεται όταν εκείνος θέλει, βγαίνετε όταν εκείνος θέλει και, γενικά, ότι θέλει όπως θέλει όταν θέλει.

Άκου τι να κάνεις: Τι φτιάχνεις καλά; (μαγειρικά εννοώ βρε!!) Μαγείρεψέ το, έχε το έτοιμο σε τάπερ και όταν έρθει κράτα τον στην πόρτα, δώσε του το τάπερ χαμογελώντας και πες του να πάει να σχεστεί αλλού γιατί εσύ είσαι πλέον αγκαζέ (με τον εαυτό σου ναι, τι!!)!

Σχέση Νο 2: Η σχέση "ινσέπσιον".

Ή αλλιώς η σχέση μέσα σε μια άλλη σχέση. Και ακόμη πιο ξεκάθαρα : όταν ο άλλος/άλλη είναι σε παράλληλη σχέση, αρραβωνιασμένος, παντρεμένος, σε σχέση συμβίωσης κ.ο.κ..

Δεν κουράστηκες που ποτέ δε μπορεί να κάτσει παραπάνω, να κοιμηθεί μαζί σου, να πάτε μια εκδρομή, να κάνετε ότι τραβάει η ψυχή σας βρε παιδί μου χωρίς άγχος; Αν τραβάει καιρό μην το κουράζεις άλλο. Όλοι έχουμε τους λόγους (και τις δικαιολογίες) μας αλλά όπως λέω πάντα «ο άλλος απλώνεται όσο εσύ τον αφήνεις να απλωθεί».

Άκου τι να κάνεις: Ή ταν ή επί τας! Διεκδίκησέ τον! Αν αποφασίσει ότι θέλει να είναι μόνο μαζί σου καλώς, αν όχι πάλι καλώς. Όχι αναβολές, όχι δικαιολογίες.  Αν αρχίσει τα μα μου σου του σχέσε τον και προχώρα παρακάτω! Θα εκπλαγείς πόσο γρήγορα θα τον ξεχάσεις σε άλλη αγκαλιά.

Σχέση Νο 3: Η σχέση "από μακριά κι αγαπημένοι"

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου κοιμάται όταν διαβάζεις, δε ξέρω αν κοιμάστε και μαζί ή μ’άλλον στο κρεββάτι το αλλάζεις..». Τα έχει πει και ο πανμέγιστος Λαυρέντης τα προβλήματα κουκλάκι μου αλλά εσύ ήσουν αλλού…! Τώρα θα μου απαντήσεις «Ναι, αλλά τότε δεν υπήρχε skype!» το οποίο είναι μια παρηγοριά, δε λέω αλλά η οθόνη δεν κοιμάται μαζί σου το βράδυ ε? κι αν κοιμάται δε σε αγκαλιάζει ε? Να τα βράσω, λοιπόν, εγώ όλα τα ρητορικά και τα τσιτάτα του τύπου «η απόσταση μεγαλώνει τον έρωτα», «η απόσταση χωρίζει μόνο όσους δεν αγαπιούνται», «να’ταν η απόσταση γυαλί», «οι σχέσεις που είναι από απόσταση είναι αληθινές» κ.λ.π. Μπούχτισες παιδί μου μόνη; Κουράστηκες να περιμένεις; Η κάθε μέρα που περνάει και φεύγει δεν ξανάρχεται κι αν είναι να τη ζεις με το άλλο σου μισό μέσω skype βράσε ρύζι!

Άκου τι να κάνεις: 1) Τον/Την αγαπάς; Μετακόμισε. Ναι όπως το ακούς. Πήγαινε να το ζήσεις. 2) Τον αγαπάς αλλά έφτασες στο αμήν, βαρέθηκες και δε μπορείς άλλο; Μίλα του (μέσω skype βεβαίως βεβαίως) γι’αυτό. Πες του πως νιώθεις πραγματικά και ότι σχέστηκες, επιτέλους, αν εκεί είναι οι σπουδές/δουλειά/καριέρα του, υπάρχεις κι εσύ! Εσύ που βαρέθηκες τη μοναξιά και αποχωρείς από την skypeσχέση σας με ελαφριά πηδηματάκια. Στείλε μπόλικα διαδικτυακά φιλιά, αγκαλιές και εμότικον και πάτα close. Γενικά.

(Βέβαια εδώ οφείλω να διαχωρίσω τη σχέση από απόσταση που κάποιος από τους δυο φεύγει, πάει στα ξωτερικά αλλά γυρνάει, και τουλάχιστον τον ίδιο χρόνο που λείπει είναι εδώ μαζί σου. Αυτή είναι η σχέση της υπομονής που είναι σε άλλο άρθρο που έρχεται σύντομα).

 Σχέση Νο 4: H "cyber" σχέση

Ή αλλιώς η σχέση που ξεκίνησε μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνεχίζεται εκεί (και μόνο!). Ερωτεύτηκες ή/και σε ερωτεύτηκαν διαδικτυακά; Βρήκες το άλλο σου μισό, αυτό που ποτέ δεν πίστευες ότι υπάρχει, σας αρέσουν τα ίδια πράγματα, έχετε τις ίδιες απόψεις, ακούτε την ίδια μουσική κλπ;; όλα είναι τέλεια μόνο που… καθυστερεί συνεχώς τη συνάντηση παρόλο που βρίσκεστε στην ίδια πόλη ή στην ίδια χώρα τέλος πάντων; Θα σου δώσω τροφή για σκέψη που μάλλον σου έχουν δώσει και οι υπόλοιποι στους οποίους το έχεις πει (αν το έχεις πει). Οι διαδικτυακές σχέσεις είναι καλές (και εξαιρετικά ανεβαστικές) για λίγες μέρες. Μετά πρέπει να τον δεις τον άλλον κανονικά! Να του μιλήσεις από κοντά. (Και να εκπλαγείς, ίσως, που δε θα τα ξέρει όλα αφού δε θα έχει το google στη δίπλα οθόνη). Να διαπιστώσεις αν είναι όπως τον έχεις πλάσει στο μυαλό σου και άλλα πρακτικά πράγματα (μπορεί να βρωμάει η αναπνοή του ρε παιδί μου και να μην αντέχεις!).

Άκου τι να κάνεις: Δώσε ημερομηνία, ώρα και μέρος συνάντησης. Αν είναι μακριά πρότεινε να πας εσύ εκεί προκειμένου να βρεθείτε τελικά. Αν σου αρχίσει τα δεν ή σου πει όχι κάτι πάει στραβά. Κι εννοώ πολύ στραβά. Γενικά, αν σου πει όχι, σχέσε ψηλά κι αγνάντευε. Delete και block απο παντού και άσε μας ρε φιλαράκι με τον πόνο μας παίζεις να πούμε;

Σχέση Νο 5: Η σχέση "φρεντς γουιδ μπενεφιτς"

Σε απλά ελληνικά η σχέση που μετά απο ένα γερό πιώμα δημιουργήθηκε μεταξύ εσένα και του πρώην φίλου/φίλης σου. Και λέω πρώην γιατί πλειοψηφεί μεταξύ αυτών που μπόρεσαν και δεν έγιναν πρώην φίλοι (δύσκολο αλλά γίνεται. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο, απόφαση, σωστό χειρισμό, συμπεριφορά κι άλλα πολλά που δεν είναι το θέμα μας). Και λέω σχέση γιατί σχέση είναι όπως και να το κάνεις. Στην αρχή ήταν σοκ. Μετά σου καλάρεσε. Και αυτουνού/αυτηνής δηλαδή. Την είδατε δυο σε ένα. Και φίλοι και εραστές του ονείρου. Μόνο που κάποια στιγμή κάτι σου στράβωσε..Νομίζω ήταν μεταξύ της στιγμής που σου είπε στο καφέ που πάτε ότι γουστάρει τρελά τη σερβιτόρα, τη βρίσκει και πολύ ωραία τύπισσα και θα της ζητήσει να βγούνε. Ή ήταν εκεί που στο κρεββάτι - μετά το σεξ μαζί σου - σου μιλούσε ασταμάτητα για την πρώην του δίνοντάς σου λεπτομέρειες - και μάλιστα πολύ πολύ κολακευτικές - που δε θα ήθελες να ακούσεις - τουλάχιστον όχι εκείνη τη στιγμή; Όποτε και όπως και να στράβωσες, στράβωσες. Πάει και τέρμα.

Άκου τι να κάνεις: Μίλησέ του για το Rexona. Πες του ότι καλά περνάς μαζί του αλλά, βασικά, δεν είσαι σε φάση που θέλεις να το συνεχίσεις αυτό το διπλό ταμπλό γιατί σε μπερδεύει και σε κάνει να αισθάνεσαι αναπληρωματική. Αν ήταν καλός σου φίλος προσπάθησε να τον κρατήσεις ως φίλο. Αν όχι δώστου μια να πάει απο κει που'ρθε. Τίποτα δεν είχες τίποτα δεν έχασες. Απόσχεσέ τον και προχώρα στον επόμενο.

Αν τώρα τυχαίνει να έχεις μια από τις παραπάνω σχέσεις (ή και τον συνδυασμό δυο μαζί), μάλλον είναι η ώρα να αρχίσεις να τρέχεις προς την αντίθετη κατεύθυνση και γρήγορα φωνάζοντας ¡Hasta la victoria siempre! (που σημαίνει μέχρι τη νίκη πάντα και στην περίπτωση σου μέχρι να βρεις μια λογική σχέση).

Συνεχίζεται...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.