Δε γίνεσαι γυναίκα.. Γεννιέσαι

 

Γυναίκα γεννιέσαι γιατί…

Γεννιέσαι με το σώμα σου φτιαγμένο για να γεννάει άλλους ανθρώπους και με το μεγαλείο και την ανεξάντλητη δύναμη της μάνας.

Γεννιέσαι να μπορείς να αντέχεις. Να αντέχεις τους πόνους, την κούραση και γεννιέσαι να αγαπάς. Να αγαπάς ανεξάντλητα, παράλογα κάποιες φορές. Να υπερβαίνεις καθημερινά τα όριά σου. Να ανοίγεις δρόμο να περνούν αυτοί που αγαπάς ακόμη κι αν χρειαστεί ξαπλώνεις για να περνούν απο πάνω σου. Να προσπερνάς τις ανάγκες σου για τις ανάγκες των άλλων.

Γεννιέσαι κόρη, μάνα, φίλη, ερωμένη, και γεννιέσαι Μελίνα, Μητέρα Τερέζα, Αμέλια Έρχαρτ, Μάρω Κοντού, Ρόζα Παρκς, Σιμόν ντε Μποβουάρ, Τζένη Καρέζη.

Γεννιέσαι να  περπατάς πάνω σε 12ποντα, να φοράς μίνι ή να φοράς νικάμπ ή χιτζάμπ, δεν έχει σημασία.

Γεννιέσαι και περπατάς απο μικρή τα τακούνια της μαμάς και μεγαλώνοντας μαθαίνεις να τρέχεις πάνω τους. Φοράς κρυφά το κραγιόν της και βάζεις μολύβι στα μάτια μόλις φύγεις απο το σπίτι για το σχολείο για να μη σε μαλώσει, και μεγαλώνοντας μαθαίνεις να βάφεις τα χείλη και να φοράς makeup. Μεγαλώνεις και ξέρεις να πεταρίζεις τα βλέφαρα, να κουνάς τους γοφούς και να χαμογελάς με νάζι..

Γεννιέσαι Γυναίκα και στην πορεία απλά γίνεσαι περισσότερο Γυναίκα..

Και γιορτάζεις κάθε μέρα.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Και πιο αντιπροσωπευτικό τραγούδι δεν υπάρχει…